SERVEI DE PSICOONCOLOGIA
Per a pacients, familiars i cuidadors.
Llegir més...

servei de dietista - nutricionista
Prevenció i assessorament a malalts. 
Llegir més...
SERVEI DE VOLUNTARIAT
Acompanyament al malalt i programes específics de voluntariat. 
Llegir més...
AGENDA
Consulteu totes les activitats.
Llegir més...
NOTICIES
Notícies setmanals sobre oncologia i salut. 
Llegir més...
CUINA SALUDABLE
Receptes de cuina per cuidar la teva salut. 
Llegir més...

Fem...

19/12/2017 , 17:00 - 18:00
Taller de Qi Gong
20/12/2017 , 11:00 - 12:00
Taller de Qi Gong
21/12/2017 , 17:00 - 20:00
Taller de costura

receptes

AMANIDA D'HIVERN AMB SALSA DE XATÓ

Arribant la tardor comencen a abundar els fruits del magraner. La magrana, un aliment que no està molt estès però que posseeix nombroses propietats per a la nostra salut.

 

És una de les anomenades “super fruites” pels compostos químics d'acció positiva que posseeix: és rica en antioxidants i potassi (on més destaca), calci, magnesi, ferro, manganès, coure, zinc i vitamines C, B i E.

 

La magrana s'utilitza en la medicina tradicional: alleuja la tos persistent fent glopeigs, i és eficaç en cas de febre, de diarrees, de còlic i pot servir també de vermífug. Té lleugeres propietats diürètiques i antihipertensives.

És un potent antioxidant anticancerigen, fins i tot millor que el te verd. Destaca en la prevenció del càncer de pròstata, disminueix els riscos cardiovasculars, ajuda als diabètics i hipertensos, entre moltes de les virtuts que posseeix.

 

En comprar-les, seleccioni les magranes que presentin un color vermell profund a marró. Les magranes petites normalment estan seques, llenyoses, acres i immenjables. Mentre que el fruit sigui més gran, la polpa serà més sucosa. L'epidermis deu estar ben llisa i brillant, sense marques. Es diu que la fruita està madura quan pressionant-la una mica emet un soroll metàl·lic.

 

Les fulles d’escarola són la part comestible. Es consumeix crua en amanides. És rica en vitamina A, en àcid fòlic i en zinc. Es recomana especialment en casos d’afeccions biliars i obesitat.

Les virtuts medicinals de l’all són conegudes des de molt antigament en moltes cultures. En general les característiques de l’all depenen de la riquesa del sòl on creix. L’all és antibiòtic, redueix el colesterol i és anticancerigen. També indicat contra l’arteriosclerosi, hiperlipèmies i  hipertensió arterial. Típicament s’ha utilitzat per al tractament de durícies, berrugues, otitis i artritis, entre d’altres.

 

Ingredients per a quatre persones:

 

En cru:                                                                     

Escarola i mescla d’amanides                     

Pastanaga rallada

Raves

Magrana

Oliva arbequina

En cuit:

4 puntes d’espàrrecs verds, cuits a l’anglesa (amb aigua amb sal, partit en llarg un minut de cocció)

40g de mongeta tendra, cuita a l’anglesa (7 minuts de cocció)

Per al xató:

2 tomàquets madurs

1 cabeça d’alls

2 nyores

20g d’ametlla torrada

20g d’avellana torrada

100ml d’oli d’oliva

5ml de vinagre

Sal i pebre

 

Instruccions:

Per al xató:

  1. 1.    Posar dins el forn, sencers i untats amb oli, els tomàquets i la cabeça d’alls. Deixar que es coguin a 180ºC durant 20 minuts aproximadament.
  2. 2.    Mentrestant, posar les nyores partides per la meitat i sense llavors en remull amb aigua tèbia durant uns 20 minuts. Passat aquest temps rascar amb la punta del gabinet, per separar la polpa de la pell.
  3. 3.    Amb un recipient apropiat per triturar amb el minipimer, posar els tomàquets nets de llavors i pell, els alls pelats, la polpa de les nyores, les ametlles i les avellanes, l’oli, el vinagre, la sal i el pebre. Un cop tot s’ha triturat, rectificar de sal, si és precís; ha de quedar una salsa lligada però lleugera.

Per l’amanida:

  1. 1.    L’escarola l’haurem tingut en remull uns minuts, neta, escorreguda, i tallada a trossos. Barrejar-la amb un bol amb part de la salsa perquè quedi ben impregnada. Col·locar a cada plat un grapat al centre.
  2. 2.    Repartir al voltant i de manera artística, combinant color i formes amb la resta d’ingredients.

 

Temps d’elaboració:

Per al xato uns 40 minuts aproximadament. Més el muntatge del plat.

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecer un mejor servicio. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Encontrará más información en nuestra política de cookies.

Acepto las cookies de éste sitio.

Política de cookies